Gezond

Zeeuwse producten

 

Wie aan Zeeland denkt, komt al snel uit bij het strand, de zee en de wind die voor deze provincie zo kenmerkend zijn. Ale je ooit in Zeeland op vakantie bent geweest dan weet je dat deze provincie een afwijkend karakter heeft dan de andere provincies in ons land. Het is dan ook goed te begrijpen dat er veel Zeeuwse producten zijn die je in andere provincies minder snel zal tegenkomen en die de sfeer van het zand, de zee en de zon meer dan goed weergeven.

 

Zilte lucht

Doordat de wind in Zeeland vaak vanaf zee komt is er een zilte lucht die over het land gaat. Misschien dat daarom wel de gerechten uit Zeeland anders smaken dan uit een ander gebied. Daarnaast heb je te maken met getijde die gebieden droog leggen bij eb en bij vloed dit bedekt is met water. Deze combinatie zorgt voor een heerlijk Zeeuws product zoals zeekraal, een gewas wat smaakt naar de zilte zee en wat een delicatesse is bij een visgerecht of om in de Zeeuwse sfeer te blijven bij een heerlijke mosselpan. Verder is kenmerkend voor Zeeland lamsoor. Ook een groente die groeit op de zilte grond en daarmee de smaak van de zee laat proeven.

 

Bakken

Naast de zilte smaak van de groente is Zeeland ook bekend om de vele soorten koek en gebak die uit deze provincie komen. De Zeeuwse bolus is misschien wel het bekendste voorbeeld hiervoor. Met een bloem die zelfs vernoemd is naar hun gebied, bereid je de lekkerste gerechten. Er zijn veel kant en klare bakmixen te vinden waar de Zeeuwse bloem in is verwerkt en waar je de Zeeuwse producten thuis kan proberen. De smaak zal je verbazen omdat het misschien wel vertrouwd is maar echt zijn oorsprong heeft in de provincie waar de zee, de zon, de wind en het strand centraal staan en waar de ruimte nog volop aanwezig is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *