Uncategorized

Wat is een goede maaltijdservice aan huis?

Maaltijden aan huis worden alsmaar populairder. Daar waar tot voor kort maaltijdservice aan huis vooral bedoeld was voor ouderen, is dat vandaag al lang niet meer het geval. Gezinnen waar beide ouders dagelijks uit huis werken ontdekten ondertussen ook het comfort van deze maaltijdbezorging aan huis. Wat is een goede maaltijdservice?

Vergrijzing

Maaltijdservice aan huis heeft zijn succesvolle start te danken aan de vergrijzing van onze bevolking. We worden vaak (gezonder) ouder, wat betekent dat we zo lang mogelijk zelfstandig in onze vertrouwde thuisomgeving willen blijven wonen. Gezonder ouder worden, betekent wel dat we niet alle huishoudelijke werkjes zelfstandig aankunnen. Veel ouderen verliezen hun partner en dan vinden ze het niet zo prettig om alleen voor jezelf te blijven koken. Heel wat cateraars en traiteurs speelden daarop in en startten met maaltijdservice aan huis.

Jongere gezinnen

Ondertussen maken ook meer en meer jonge gezinnen gebruik van het aan huis leveren van kant- en- klare maaltijden. Het enige wat je nog moet doen is de aan huis bezorgde maaltijden enkele minuten in de magnetron opwarmen. Binnen enkele minuten staat je eten dampend op tafel.

Kwaliteit thuis geleverde maaltijden

Bij de start liet de kwaliteit van de maaltijden vaak te wensen over. Daar kwam gelukkig verandering in. De kwaliteit ging er de laatste jaren sterk op vooruit. Ze bevatten nu veel minder toegevoegde suikers, ongezonde vetten, calorieën en zout.

Soorten aan huis geleverde maaltijden

Kant- en – klare maaltijden aan huis zijn er vandaag in meerdere soorten. Zo heb je de keuze uit:

  • Koelverse maaltijden: deze worden met (dag)verse ingrediënten bereid, zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast en behouden de oorspronkelijke smaak van de gebruikte ingrediënten.
  • Vriesverse maaltijden: deze worden onmiddellijk na bereiding ingevroren waardoor ze lang houdbaar zijn in de vriezer. Deze diepvriesvoeding is vaak goedkoper maar daarom niet minderwaardig
  • Warme maaltijden aan huis: worden altijd vers bereid en warm aan huis geleverd.

Woon je in de regio Breda en vind je zo'n maaltijdservice best handig? Dan is Maaltijdservice Breda nooit veraf

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *