Hartig

Overheerlijk Indiaans eten in Eindhoven

 

Wil je eens overheerlijk Indiaans eten in de omgeving Eindhoven of ergens anders in Nederland? Begrijpelijk want Indian food Eindhoven – maar ook op andere plekken in het land – heeft de laatste paar jaar enorm aan populariteit gewonnen. En terecht, want het is een heerlijke keuken vol kleur, smaak en textuur. Ga je voor een heerlijke portie Chicken Makhani, een bordje Samosas of toch liever voor een licht, maar pittig Shu’Bah’ soepje? Ga eens een keer uit eten bij een echte Indiër en laat je eens goed verrassen.

 

Een keer geen zin om uiteten te gaan?

Geen zin om uiteten te gaan? Soms heb je van die dagen, daar ontkom je stomweg niet aan. Gelukkig is het steeds vaker mogelijk om Indiaans eten thuis te bestellen, gewoon via de welbekende bezorgapplicaties. Klik aan wat je wilt hebben, selecteer een tijd en het eten wordt bij je bezorgd. Kies een aantal gerechtjes, bestel er wat naanbrood bij en je hebt een complete maaltijd. Met al die lekkere dingen lijkt het net of je op vakantie bent.

 

Indiaanse gerechten

Het mooie aan de Indiaanse keuken is de veelzijdigheid en de verschillende kleuren van de gerechten. Ga voor een mooi kipgerecht als Buryani, een met kip gevulde samosa, kiptandoori of de bekende butter chicken, ook wel bekend onder de naam Murgh Makhani. Een andere favoriet is het lamsgerecht Rogan Josh. Of kies voor Malai Kofta, gehaktballetjes in een overheerlijke, dikke saus.

 

Veel vegetarische opties

Eet je liever geen vlees? Prima. Want in de Indiaanse keuken zijn relatief veel gerechten vegetarisch. Het eerste dat ons te binnen schiet is Dahl. Dahl is een Indiaans gerecht gemaakt van gele of oranje linzen. Je zou het kunnen vergelijken met de welbekende curry’s waar India om bekend staat en het wordt gegeten met naanbroodjes, rijst of chapati. Chapati is plat broodjes. Een ander fijn vegetarisch receptje is chole, gemaakt met kikkererwten. Of kies voor Daal-Palak Ka Shorba, een soepje van onder andere linzen en spinazie. Keuze genoeg dus!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *