Uncategorized

Hoe serveer en proef je koffie?

Koffie is een drank die rijk is aan antioxidanten en veel wordt geconsumeerd door de wereldbevolking. Het wordt echter aanbevolen om het met mate te consumeren. Wanneer moet je koffie serveren en hoe proef je het? We nemen de balans op in dit artikel.

Weten hoe je koffie moet serveren

Meestal wordt na het avondeten koffie aangeboden en dat zou elke SCA-leerling van de SCA barista cursus moeten weten. Het moet echter in de woonkamer worden geserveerd en niet in de eetkamer. Als je gasten erop staan ​​om in de eetkamer geserveerd te worden, kan je het bestek verwijderen, maar de waterglazen bewaren. Op het dienblad waarmee je jouw koffie gaat serveren, moeten er lege kopjes, theelepels op de schotel, suiker, zoetstof in een suikerpot en snoepjes zijn. Als je gast suiker wil hebben, presenteer deze dan in een suikerpot; dit kan worden genomen met zijn vingers, met een suikertang als het kleine stukjes zijn of met een lepel als het losse suiker is. Je kan koffie serveren met aftreksels zoals munt, citroengras of kamille. Plaats hiervoor altijd een ander kopje.

Weten hoe je koffie moet proeven

Koffie heeft voordelen, dat is waar, maar het is ook aan te raden om het met mate te consumeren. Om echter van koffie te kunnen genieten, moet je de elegante gebaren kennen. Hiervoor kun je een opleiding volgen, de barista workshop Den Bosch is hiervoor essentieel. Pak de schotel met je linkerhand op en breng de kop met je rechterhand naar je lippen. Houd er rekening mee dat de lepel nooit in het kopje mag zitten wanneer je je koffie drinkt. Deze moet op de schotel blijven. Geniet van je koffie in kleine slokjes. Denk er altijd aan om je kopje op het schoteltje te plaatsen in plaats van het in je hand te houden. Je kan een SCA training volgen om een ​​expert te worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *