Uncategorized

Het doel van een goed onderhoud voor je koffiemachine

Als je een bedrijf runt, een koffiehuisje hebt of koffie moet serveren aan klanten, kan je een professionele koffiemachine aanschaffen of zoeken naar bedrijven die een koffiemachine leasen. Door regelmatig een koffiemachine zakelijk te onderhouden, blijft deze in goede staat en kan de smaak en versheid van de koffie verbeteren. Overgebleven koffie-oliën kunnen zich ophopen in het koffiezetapparaat wat kan leiden tot een muffe of vieze smaakt. Kalkaanslag en minerale afzettingen kunnen zich in de machine vormen wanneer mensen leidingwater gebruiken in plaats van gedestilleerd water. Dit kan de verwarmingseenheid en de waterstroom van de koffiemachine beïnvloeden. Er zijn verschillende manieren om een ​​koffiemachine schoon te maken en te onderhouden, waarvan er enkele hieronder worden beschreven.

Tips voor het onderhouden van een zakelijke koffiemachine

● Maak de binnenkant van je koffiezetapparaat eens per maand schoon met azijn en water. De zuurcomponenten in azijn verwijderen overgebleven koffie-oliën, vlekken en kalkaanslag, en minerale afzettingen die zich in de koffiemachine hebben opgehoopt. Afwasmiddel is een effectief alternatief als je geen witte azijn wil gebruiken.
● Gebruik speciale reinigingsoplossingen om de koffiemachine te reinigen. Deze zijn bijna overal te vinden. Gebruik deze reinigingsmiddelen voor koffiezetapparaten zoals voorgeschreven door de fabrikant. Een gebruiksaanwijzing vind je meestal op de verpakking.
● Week en reinig verwijderbare koffiemachinedelen één keer per week om koffie-oliën en resten te verwijderen.
● Gebruik perslucht om de binnen- en buitenkant van de koffiemachine schoon te maken. Perslucht verwijdert stofdeeltjes van de verwarmingselementen van de koffiemachine en andere onderdelen die moeilijk te bereiken zijn.
● Pak zowel kleine als ernstige schade onmiddellijk aan. Vervang gebarsten koffiepotten die lekken kunnen veroorzaken of verbrande netsnoeren die brand kunnen veroorzaken. Wacht niet tot de machine ernstig beschadigd is voordat je reparaties uitvoert.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.