Gezond

Gezellig lunchen en koffiedrinken in de omgeving Heerlen

Gezellig met iemand lunchen staat altijd hoog op ons to-do lijstje. Want wat is er leuker om eens goed bij te praten met een vriend of vriendin, een familielid of met je partner onder het genot van een bakje koffie, thee of iets anders? Of lekker genieten van een lekkere high tea in Heerlen en dan ook gelijk koffie drinken in Heerlen. Dat is prima te combineren. Zoek je een lunchroom in Heerlen?

Lekker een dagje uit met een lekkere lunch

Google dan eens op ‘lunchroom Heerlen’ en kies er één uit. Of wandel eens door de stad en stap een gebouw binnen dat lijkt op een zaak waar je kunt lunchen. Grote kans dat ze daar dan ook koffie, thee en sapjes serveren. En natuurlijk kun je daar dan ook iets te eten bij bestellen, bijvoorbeeld een sandwich, nacho’s of een gebakje. Het wordt dan echt een dagje uit, iets dat we de laatste tijd zo erg hebben moeten missen.

Wat is een high tea eigenlijk precies?

Als je besluit om een high tea te houden – bijvoorbeeld met al je vriendinnen omdat er iemand jarig is – wat kan je dan eigenlijk precies verwachten? Uiteraard verschilt dat per lunchroom, maar er zijn toch wel een aantal dingen je in veel high tea’s zult aantreffen. Op de eerste plaat uiteraard thee, vandaar de term ‘high tea’. Natuurlijk kan je er ook iets anders bij drinken, maar het uitgangspunt zal altijd thee zijn. Wat voor thee het wordt, dat mag je helemaal zelf bepalen.

Hapjes en andere lekkernijen

Als je thee drinkt, wil je er ook iets lekkers bij eten. Gelukkig krijg je bij een high tea ook allemaal kleine hapjes geserveerd. Dit kunnen zowel zoete als hartige dingen zijn. Denk aan biscuitjes, macarons, gebakjes, cake, cheesecake, muffins, chocolade en fruit. Heb je daarna trek in iets hartigs? Dan heb je geluk, want er worden vaak ook hartige hapjes als mini-sandwiches met bijvoorbeeld kruidenkaas of zalm, hartige muffins, soepen et cetera geserveerd.

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.