Hartig

Een halal slager in Rotterdam

Het vlees dat je haalt bij een slagerij zal in 90% van de gevallen lekkerder zijn dan hetzelfde soort vlees uit de supermarkt. Dit komt omdat vlees van de slager bijvoorbeeld niet volgespoten is met water om meer volume te verkrijgen. Dit doen sommige producenten wel om dus het stukje vlees dus meer te laten wegen, zodat ze er meer geld voor kunnen vragen. Maar bij een slager worden dit soort trucjes niet uitgehaald. Hierdoor is het vlees lekkerder, malser en beter. De keerzijde kan wel zijn dat het misschien iets meer geld kost dan in de supermarkt, maar daar staan dus een hoop positieve dingen tegenover.

 

Gangbare vleessoorten

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om je vlees voortaan bij een slager te halen in plaats van bij de lokale supermarkt, is de volgende vraag bij welke slagerij je dit dan moet doen. Veel slagerijen komen redelijk overeen. Er worden slavinken, biefstukken, kippendijen, brisket, spareribs, lamsbouten, bavette, hamburgers, worsten, varkensprocureur, ossenhaas en saté verkocht. Dit zijn gangbare vleessoorten die je daarom bij vrijwel elke slager kunt kopen. Loop er eens eentje binnen en vraag naar een van de net genoemde vleessoorten en de kans is 99,99 % dat je het er kunt kopen.

 

Heerlijke vleeswaren

Naast rauw vlees, is het bij vrijwel alle slagers ook mogelijk om vleeswaren voor op brood te kopen. Vleeswaren als boterhammenworst, filet americain, ossenworst, (achter)ham, katenspek, bacon, gekookte Gelderse worst, grillworst, palingworst, roompaté en nog veel meer. Maar wat nou als je een islamitische slagerij Rotterdam – ook wel bekend onder de omschrijving halal slager in Rotterdam – zoekt? De voornaamste reden om voor een halal slagerij Rotterdam te kiezen, is de aanwezigheid van halal vlees.

 

Halal

Halal vlees is vlees van een dier dat op een bepaalde manier geslacht is – met een scherp mes moet de keel doorgesneden zijn – waardoor het halal is. Halal betekent rein en is in de Islamitische gemeenschap iets belangrijkst. Dit halal vlees zul je niet snel in een ‘normale’ slagerij vinden.
 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.