Hartig

De lekkerste sushi

 

Sushi is vandaag de dag een populair gerecht. In vrijwel elke middelgrote tot grote stad is er een plek te vinden waar je sushi kunt eten. Vaak zijn dit speciale sushi-restaurants, maar soms ook gewoon all-you-can-eat gelegenheden. Natuurlijk is de ene sushi de ander niet – als je naar de kwaliteit kijkt – maar je kunt het dus wel op veel plekken eten. En woon je toevallig niet in een grote stad, maar heb je toch trek in de Japanse lekkernij, dan kun je er ook voor kiezen om het te laten bezorgen. Dus of je nu sushi Den Haag, Den Hoorn, Den Ilp, Den Bommel of Den Hout wil hebben, er is altijd een optie om het te eten.

 

Allerlei soorten sushi

Sushi is een verzamelterm voor een aantal diverse Japanse hapjes. Maar wat voor sushi zijn er dan allemaal? De bekendste sushi zijn de zogeheten maki’s. Dit zijn rolletjes gemaakt van zwart zeewier met rijst en andere ingrediënten. Qua inhoud kun je denken aan tonijnstukjes, garnaal, avocado, komkommer, krab en tegenwoordig zelfs kip. Ben je niet zo van het zeewier, dan zou je kunnen gaan voor de nigiri. Dit is voornamelijk rijst met hier bovenop bijvoorbeeld een stuk garnaal, krab, tonijn, avocado of omelet. Of ga voor een soort frietzakje gemaakt van zeewier met inhoud, de zogenoemde temaki.

 

Zeewier

Het zeewier is bij nigiri vrij nihil aanwezig – er is alleen een minuscuul reepje aanwezig om alles bij elkaar te houden – en dus is nigiri ideaal als je de specifieke smaak van het zeewier niet zo lekker vindt. Een andere optie is om te kiezen voor sashimi. Dit zijn zeer malse, ontzettend dun gefileerde, stukjes rauwe vis. Deze sashimi smelten bijna in je mond.

 

Andere opties als je sushi gaat eten

Naast de hierboven genoemde sushi-soorten, is er nog veel meer keuze in sushi-restaurants. Denk bijvoorbeeld een mooie poké bowl – een kommetje met allemaal lekkere ingrediënten zoals rijst, avocado, wortelstukjes, edamame sojabonen – of ga voor de overheerlijke en zachte gyoza kippenpasteitjes.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.