Gezond

De lekkerste broodjes voor de lunch

Onze ouders vertelden ons vroeger dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Maar een goede en voedzame lunch is ook onmisbaar. Om 12 uur ‘s middags heb je er al een halve dag hard werken opzitten, en is het belangrijk om je energielevel weer omhoog te duwen met een gezonde maaltijd. Een lekker broodje is dus precies wat je nodig bent. Maar iedere dag een boterham met kaas gaat ook vervelend. We hebben behoefte aan iets meer variatie. En om je een beetje op weg te helpen, hebben wij de lekkerste belegde broodjes in Hilversum voor je op een rijtje gezet.

Broodjes met vleeswaren

We kennen allemaal de populaire schouderham en boterhamworst. Maar er zijn nog zoveel andere vleeswaren die heerlijk zijn op zowel wit als bruin brood. Één van de meest populaire keuzes van dit moment is de Filet Americain. Dit is een smeersel van mager rauw rundvlees. Sommige mensen voegen hier ook een gekookt ei of snufje peper aan toe, voor extra smaak. Andere populaire vleessoorten zijn bijvoorbeeld kipfilet, notencervelaat en beenham.

Broodjes met kaas

Wij, Nederlanders, nemen massaal een broodje kaas als ontbijt of lunch. We zijn dol nu eenmaal dol op de smaak van een goed plakje kaas. Maar we gaan het nu even hebben over de ietwat onbekendere kazen, die je ook echt eens moet uitproberen. Denk bijvoorbeeld aan een Italiaanse kruidenkaas, de truffelkaas of een heerlijke camembert. En voor een beetje extra smaak, giet je een beetje honing over je broodje.

Warme broodjes

Soms hebben we behoefte aan iets warms. Dit kan komen door bijvoorbeeld lage temperaturen. Gelukkig zijn er veel warme broodjes verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan de geliefde kaasbroodjes, saucijzenbroodjes en worstenbroodjes. Tegenwoordig heb je zelfs frikandellenbroodjes. Heb je zin in iets warms, maar wil je het wel iets gezonder houden? Kies dan voor de uitsmijter met ham en kaas of voor een broodje warme beenham. Met honing natuurlijk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *