Gezond

Babyhapjes acht maanden

Is je baby acht maanden? Babyhapjes 8 maanden zien er helemaal anders uit dan voor baby’s voor zes of zeven maanden. Het eetpatroon van je baby is nu meer en meer vergelijkbaar met dat van jou. Zijn behoefte aan vaste voeding in plaats van borst- of flesvoeding wordt geleidelijk groter. Zijn of haar dagelijks menu ziet er nu al heel wat uitgebreider uit. Waaruit bestaat het voedingsschema van je baby van 8 maanden?

Het dagelijks menu van je baby 8 maanden

Vanaf nu is het gedaan met oefenhapjes. Babyhapjes 8 maanden zien er anders en uitgebreider uit dan baby hapjes 7 maanden. Je baby eet nu op vaste uren vast voedsel en verdraagt  nu meer structuur en grotere porties. Deze vaste voeding komt nu meer en meer in de plaats van borst- of flesvoeding. Dat betekent niet dat alles nu makkelijker verloopt dan een maand geleden bij baby’s oefenhapjes. De ene baby leer nu eenmaal makkelijker dan de andere. Maak je daar geen zorgen over. Elk kindje leert op zijn of haar tempo. Ondervind je dat je baby toch geen vaste voeding lust of problemen heeft met het verteren van vaste voeding? Raadpleeg dan je vertrouwde huisarts of het consultatiebureau.

Meer smaken en structuren

Baby’s van acht maanden kauwen niet alleen beter. Ze zijn nu ook meer en meer nieuwsgieriger naar meer smaken en structuren. Dat betekent dat de groenten en het fruit nu wat groter mogen zijn. Op die manier geef je baby’s hapjes weer wat extra structuur. De porties vast voedsel worden nu langzaam groter. Een volwaardige maaltijd bestaat nu uit vaste voeding. Dit is bijvoorbeeld een boterham of een bord pap met enkele stukjes vers fruit. Sommige baby’s van acht maanden zijn nu al aan een tweede volwaardige maaltijd per dag toe. Zo kan zijn of haar avondmaal ook al uit vaste voeding bestaan. Melk is ook nu nog altijd een belangrijk basisbestanddeel van zijn voedingsschema. Die kan nu worden afgebouwd naar drie voedingen op een dag.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.